Teknik 2 Dalam 1

Haaaaa! Nak kongsi satu teknik, yang mungkin ade orang da buat, dan ade yang belom hehehe...

Teknik ni berkenaan menggosok pakaian. Ade orang dia pakai spray air je untuk menghilangkan kedutan semasa menggosok, ade jugak yang pakai produk spray yang ade di pasaran macam contoh gambar di bawah.


Produk kat atas memang ok untuk memudahkan kita gosok pakaian. Tapi, of course la kene kluar duit lebih sket nak beli hehehehe.. Jenis ni kalau da abis kene buang ngan tin dan botol nyer.

So, aku kongsi satu cara, korang just kene beli satu mende jek, tapi boleh dipakai untuk 2 kegunaan. Inilah barangnyerrrrrr!

Dari kiri- Segelas air + Penyembur + Downy

Hiahahahahhah! Cara-caranya:

1. Tuangkan sedikit downy dalam penyembur tersebut...Sedikit je, jangan satu penutup atau satu botol...
2. Tuangkan air ke dalam penyembur. Jangan bagi penuh atau melimpah ye.
3. Tutup penyembur dengan kepalanya. Goncang dengan  sepenuh perasaan penyembur tersebut. Pastikan cecair Downy dan air tersebut menjadi sebati.
4. Da siap, korang nak ape lagi...sembur dan gosok la pakaian tuh!

Senang dan mudah kan. Maksud 2 dalam 1 tu, disamping korang guna downy untuk mewangikan dan melembutkan pakaian dalam mesin basuh, korang jugak boleh guna untuk memudahkan gosokan pada pakaian. Tambahan pulak, bertambaahhhhh tammmmmbaaaahhh wangi la pakaian korang tu miaaahahahhahahah! Jimat kannnn! Selamat Mencuba!


Tambahan : Teknik ni wife aku yang buat..Korang boleh refill anytime secukup rasa. Kalau syarikat Downy tengok ni kompem die akan buat jugak heheheheh.

12 comments:

Fiqas said...

boleh cuba ni..mekasih ye info ni..

KERTAS A4 BLOG said...

Fiqas, sile cubeeee.... no problemo :)

Encik Luncai said...

info berguna..akan dipraktikkan..

KERTAS A4 BLOG said...

Incik Luncai, jangan praktik kat kucing pulak yeee...terbakor bulu die kang :p

kamarukom said...

wahh..otak engineer ni bro..tp bini la otak engineer nye kreatif hehe

KERTAS A4 BLOG said...

kamarukom..hehe...wife aku memang kreatif bab bab penjimatan dan juga pengeluaran wang hehehehhehe......

Nora Shahaira said...

ni teknik akak masa belajar kat u dulu..pasal malas nak beli pewangi letak dalam almari..bukan efektik pun..bila gosok baju gitu..wangi je almari..tp sekarang ni akak dah jarang gosok baju pasal hubby akak tak bagi iron baju dia..membazir..dia kan keje panjat tiang la, duk dalam tanah la..(tnb)..senang keje aka..cuma gosok baju dia nak berjalan2 aje la..hehe..memang efektif tapi sesuai utnuk org rajin. akak buat kejap je..pastu ..MALAS...

KERTAS A4 BLOG said...

kak nora... jangan malas-malas...rajin sikit... die efektif time menggosok kak nora...senang nak ilangkan kedutan..cumee...jangan gosok di muka sudeyyy :p

waalllaa! said...

nak try la..rajin tol la en.kertas A4 ni..hehehe

KERTAS A4 BLOG said...

Waaalllaaa!, ececececehhhh... mekasih mekasih...pujian mu akan ku kenang :p

tUfA shAhIrAh said...

nice idea..
nk mtk share idea ni boleh??
it's 4 my tugasan keusahawanan..

KERTAS A4 BLOG said...

@tufa shahirah... Sile sile.. no problemo.. Dihalalkan.. hehe.. Mekasih menggunakan idea ni :)

Post a Comment

 
----------------------------- -----------------------------