E-Mail Dari PTPTN (Sistem Ujrah 1%)




Hari ni aku dapat e-mail dari PTPTN berkenaan "PERMOHONAN PERTUKARAN PINJAMAN 3% KEPADA PEMBIAYAAN UJRAH 1%".. Berikut adalah jawapan yang diberikan:


"Tuan / Puan, Tuan tidak berjaya ditawarkan pertukaran pinjaman dari (3%) kepada pembiayaan ujrah (1%). Dimaklumkan bahawa permohonan tuan tidak dapat dipertimbangkan atas sebab-sebab berikut:- Status 4 - Anda tidak layak ditawarkan UJRAH kerana telah melanggar syarat perjanjian terdahulu. Sekian terima kasih."

Hoooohohohohohohohohohoooo! Status 4? Dari clause mane korang dapat status 4 tuh? Mase agreement dulu ade ke status 4 tuh? APe pelanggaran yang aku buat? Adekah sebab aku sambung belajor dan aku amik MARA maka diorang nak marah aku sebab tak tambah hutang ngan diorang lagi? Aku da buat surat penangguhan bayaran masa sambung belajar...Wahai PTPTipuuu, cakap je lah macam ni:

"Tuan/Puan tidak berjaya kerana nanti kami tak cukup duit nak kayekan puak-puak kami. Apelah sangat 1% kami dapat dari 4% . Ciput aje Tuan/Puan. Jadi kami rase baik kami cas Tuan/Puan banyak-banyak kerana nanti kami pulak kerugian. Kami memang suka RIBA tuan/puan. Sekian, padan muka tuan/puan."

Ape ingat aku tak bayor ke bulan-bulan. Dengan cas 4% yang PTPTipu kenakan tuh, memang lambat ler habis. Takpe, kita jumpa dan kita settle kat akhirat kelak...Gua tak halal cas 4% lu orang amik....RIBA!

Sekian.......

7 comments:

Encik Luncai said...

kira okeh la bayar tiap2 bulan..luncai langsung tak penah bayar..wakaka.. nak blacklist nama?. ada aku kesah.

KERTAS A4 BLOG said...

hohohoho....tu la pasal, abis kuat blacklist pon, takleh ke luar negara jek....aku pon da rase lemau-lemau nak bayor ni..tapi nanti dorang cekik darah kos pentadbiran 4% lak

Reyha said...

erkkk...ade bayor ke?

KERTAS A4 BLOG said...

adeee.......bukti ade....hehe..

Fiqas said...

bayor jgn tak bayor...kut la nnt nak honeymoon kat oversea, tersangkut lak kat airport..:)

KERTAS A4 BLOG said...

Fiqas : kekekekeke....Honeymoon dalam malaysia pon tak abis lagi ni :p

KERTAS A4 BLOG said...

Tambahan : wife aku cakap kawan die lulus permohonan Ujrah. Aku tanye, kawan tu amik PTPTipu sampai degree ke...Wife aku jawab, yee... (Dalam kepala aku: memang dasar PTPTipu dengki aku amik MARA, tak tambah hutang ngan die hehehehehe)

Post a Comment

 
----------------------------- -----------------------------