Duit Syiling 1 Ringgit

Gambar Pinjam dari Website tertera di atas
Masih ingatkah korang dengan duit syiling 1 ringgit yang dikeluarkan oleh Bank Negara pada  tahun 1990-an. Bagi mereka yang sekarang ni berumur dalam lingkungan 24-29 tahon, duit ni lah yang menjadi rebutan ketika menyambut perayaan dahulu kala hehehe... Ingatkah korang mula-mula duit ni dikeluarkan dan time tu musim raya aidiladha pulak... Fuhh... Berseri-seri muka kalau dapat duit 1 ringgit dengan kilauan emas tu kan...
Wahhh teringatnye akuu... Melompat tuuu dapat hehehehehhe... Boleh kate nak koyak la poket tu kumpul duit ni duluuu...

Ni aku nak kongsi duit 1 ringgit yang dihadiahkan oleh sepupu aku lama dahulu. Special nya ia, kerana, ia bukan berwarna gold....jeng jeng jenggg!

Depan

Belakang
Aneh kan! Berwarna Silver. Tapi bukan silver betul, sebenarnya Silver Plating. Aku simpan duit ni da agak lame... Ish Ish Ish!

Tambahan: Kalau aku nak jual duit ni, ade tak yang nak membeli...Hehehehhehe....

6 comments:

waalllaa! said...

ni bekas cincin kahwin ke? hehehe

Encik Luncai said...

duit syiling rm1 buat main kat mesin kuda..wakaka..tp serius luncai teruja tgk syiling rm1 kaler silver tu..limited edition tu

KERTAS A4 BLOG said...

kekekeke.... yea betul tu Waalllaa!. Simpan tuu...kenangan :p

KERTAS A4 BLOG said...

Incik Luncai, oooo ko main mesin kuda yeee... seb baik mesin tu tak jadikan ko kuda pulak wakakkaka.... Boleh kate macam tu la, limited edisen :p

Fiqas said...

ada ek duit silver tu?

KERTAS A4 BLOG said...

Fiqas, secara umumnye takde, aku dan beberapa orang je ade hehehehe :p

Post a Comment

 
----------------------------- -----------------------------