Cabaran Memasak Suami

Hiaahh! Dasat kan tajuk tu...

Wife aku da balik kampung semalam. Aku tak dapat nak ikut sebab kampeni aku kata, aku kene pegi training ari rabu lepas... Tapi tup tup, petang rabu tu kampeni aku postpone pulak dahhh training tuh! Wife aku pulak da beli tiket bas, kalau tak boleh aku drive kete balik sama-sama ke kampong halaman. Tapi takpe, aku izinkan jugak Wife aku balik. Kang merajuk pulak Wife aku yang sedang pregnant ni heheheheheheheheh....

Tengah hari tadi aku belasah Maggie berlaukkan daging burger jek...Tapi da sampai malam, perut meronta meminta nasik pulaks...kekekeke...Jadi aku menyahut cabaran perut ku ini...Aku Masak!

Cobaan pertama, aku hasilkan nasik yang aneh, aku masukkan sayor campor dalam periuk nasik bersama berasssss...HuhuhU


Cobaan Kedua, aku campor adukkan daging ayam mentah bersama serbuk kunyit dan lada hitam..huaahahahha! Aku gorengkan ayam tersebut bersama cili giling, kicap dan bawanggg!


Lihatlah keputusannya....

Nasik di masak bersama sayur campur segera

Ayam Masak kicap + cili boh + kunyit + lada hitam

Huahahahahh! Aku kumpulkan semuanya dan aku hidang biar nampak berselera. Inilah Hasilnyaaaa!

Nasik Sayor Campor + Ayam Pelik + Kopi O Ais

Iyahahahhaha..... Yess! Perutku, kini diamlah dikau dikala aku telah mengisi makanan-makanan aneh inii... Janganlah pulak dikau meragam...Walaupon pelik, tapi boleh tahan lah best huahahahhahahah! Huuuahahhhhahahhaaahahahh!

Tambahan: Jangan lupa, syukur Alhamdulillah. Rezeki kurniaan Allah S.W.T

8 comments:

Nora Shahaira said...

eh jgn la kata gitu..tak aneh la..bukan nye ko makan mentah2 daging tu kan..hehe..masak gitu kan kenyang..ni malas je lebih..hehehe

KERTAS A4 BLOG said...

aiyark kak noraaa.... :p

Encik Luncai said...

wah..ada bakat memasak ni..siap ada timun kat tepi lauk tu..kekeke.

Kotak Jerit Kena Block

KERTAS A4 BLOG said...

nguahahhaha.... Bagi tambah seri ayam tu sket la incik luncai...Baru berselera nak membaham lauk tersebut :p

Fiqas said...

fuyooo....sedap nampaknya tu...:)

KERTAS A4 BLOG said...

Fiqas...hehehe...yes...memang sedap! :p

wan elya said...

hahhahahahaa....walo pelik tapi nmpak ok utk dimakan..gud job !

KERTAS A4 BLOG said...

wuahahahhaha...terima kassey Wan Eyla... sile cuba masakan itu :p

Post a Comment

 
----------------------------- -----------------------------