Menarik KhutBah JumaaT 11/2/2011

Hari ni khutbah bertajuk Valentine Day atau Hari Kekasih.

Tok imam berkata..... Hari Valentine atau Hari Kekasih adalah...

HARAM!


HARAM!


HARAM!

Jadi paham paham lerrr... Jangan buat derkkk jeeek... Yang haram tetap haram... Pigi nikah dan kawin dulu.. Pastu nak berkasih sayang macam mane pon lantak lu lerrr... Tapi yang biasa berlaku, lepas kawen ni takde pulak disambut hari berkenaan yerk... Sambutan ulang tahun nikah pon lupe jugak yek... Tu la yang wife duk bising bising tu kan!
 Jadi..same same la kita membanteras gejala sosial yang tidak sihat.. Elakkan anak luar nikah! Tok imam tu kate jumlah anak luar nikah dari 2003-2008 berjumlah 275,000 orang.... ???????!!!!!!!! WHAT THE?????


Sekian...
 

8 comments:

bee2312 said...

banyaknya jumlah tu...yang mati berapa ratus ribu la plak yer...

KERTAS A4 BLOG said...

@bee2312... Yang mati? Walla hu a'lam... sama sama la kita mengelak...

Reyha said...

kite tunggu dan lihat je la tukang cakap ni ingat ke tak anniversary die nanti yeaaa

KERTAS A4 BLOG said...

@Reyha aka dinda... tok ingatttt! hehehe :p

Fiqas said...

time bercinta segala hari nak disambut ye, pas kawen semua lupa...:D

nak berkasih sayang hari2 pun boleh, tak yah tunggu hari valentine,...

KERTAS A4 BLOG said...

@Fiqas... betul tu... time becinta maklum la blom ade tanggungjawab... tu yang meminta bende bukan bukan.. pastu... jadi la mende bukan bukan...

Princess Nur said...

99%dari jumlah tu sah2lah anak org melayu..ye tak? hehe

KERTAS A4 BLOG said...

@Princess Nur... tidak dapat dipastikan...hehe heh ehe he heehehe...

Post a Comment

 
----------------------------- -----------------------------