Kegawatan Ekonomi 2011 Bakal Berlaku?

Assalamualaikum

Wah, cukup mengejutkan apabila aku mendapat berita berkenaan kegawatan ekonomi bakal berlaku dimana ia bermula pada 2 OGOS 2011????????!!!!!

Berita ni aku dapat dari abang aku melalui sebuah laman web seperti di bawah:

http://ributemas.izzman.com/2011/07/29/2-ogos-2011-krisis-ekonomi-berlaku/

Menurut laman web tersebut, perkara ini telah mula dibincang dan dikaji secara meluas oleh laman web barat... Mungkin korang sendiri boleh search kat Google berkenaan kegawatan ekonomi 2011 ni..

Punca utama adalah kerana Amerika kini menanggung hutang berbilion dollar dan tidak mampu membayarnya.. HuuuuUuuu... agak gerun dengan keaadaan macam ni.. Masih aku teringat kegawatan ekonomi 1998-1999, kemudian 2004-2005...

Tapi kesahihan berita tidak dapat dipastikan... Walaubagaimanapon, sediakan payung sebelum hujan.. elakkan Boros... Mula menyimpan Wang...

Ya Allah, jauhilah kami dari kemiskinan, jauhilah kami dari malapetaka, dan Jika musibah menimpa, Kau tabahkan lah hati kami Ya Allah, janganlah Kau palingkan hati kami dari beriman kepada mu Ya Allah... Aminn...

Tambahan info aku baru jumpa : 

Kerajaan telah membekukan pengambilan/Pengisian Jawatan Kerajaan! Korang boleh merujuk kepada laman Web JMC pada posting bertarikh 27 Julai 2011 :-

http://jmc-kotabharu.blogspot.com/ 


Adakah ini kebetulan????? Kenapa kerajaan membekukan pengambilan pekerja??? Adakah kegawatan ekonomi benar benar akan berlaku??? Sebab kalau amik lagi pekerja maka kos gaji akan bertambah! Aduhh... Takut niii....

11 comments:

Ct Aja said...

yeke, adei betul2 kene berniaga ni...hi3...risau plak rasa.

KERTAS A4 BLOG said...

@Ct Aja.. tang kerajaan beku ambik pekerja tak tahan tuu.. macam ade ape ape jee.. aduhhh..

Fiqas said...

harap2 tak ada apa2 yang berlaku...

waalllaa! said...

aku rasa ko kena bersedia untuk keje pasar malam? aku? aku nak jual ubat cam citer p.ramlee tu..hehehe..kite kena prepare for anything la kalau camni..aku baru aje nak start keje..arap2 xde pape..arap2 sume selamat..

KERTAS A4 BLOG said...

@Fiqas... harap harap macam tue lerr

KERTAS A4 BLOG said...

@Waalllaa!... aku memang da bersedia abis ni hehe.. tu la, runsing jugak ni

ZORA said...

ni yg takut ni......

KERTAS A4 BLOG said...

@ZORA... sediakan payung sebelum hujjjjannnn

admin said...

salam.. ade benarnye berita yang sy baca di http://ributemas.izzman.com tu. Saya lihat ade artikel baru dari mereka ttg kesan 2ogos2011. Sistem kewangan dunia mesti kembali kepada emas dan perak.. sebab tu rmi org kumpul dinar n dirham skrg.. menarik blog tu.. tq yaa kertas-a4

KERTAS A4 BLOG said...

@admin... Sama-sama admin..Betul tu, ade fakta logik di blog berkenaan.. kita mesti bersedia.. Jangan jatuh ditimpa tangga :)

Zulasyraf said...

aduih,,,kegawatan...?huhu...ase nye aku gAwat selalu...hurmmm

Post a Comment

 
----------------------------- -----------------------------